Een hond die je recht aankijkt en je hart streelt.

Albertina Doodles
Albertina Doodles

Karakter

De Australian Labradoodle is niet alleen lief, maar ook sociaal, slim, leergierig en meestal dol op water.

De Australian Labradoodle zoekt graag oogcontact en kijkt je diep in de ogen. Ze willen het je graag naar de zin maken en opvrolijken, maar ook troost geven. Deze hond verkeert graag in gezelschap van mensen, en is dol op kinderen.

Vandaar dat dit een ideale gezinshond is. Dit houdt wel in dat de Labradoodle niet graag te lang alleen gelaten wordt. Maar als je de tijd en de moeite neemt om in deze hond te investeren, door het geven van aandacht, liefde, training en lichamelijke verzorging dan krijg je ontzettend veel van deze fantastische hond terug.

Vacht

De Australian Labradoodle verhaart bijna niet, hebben geen ondervacht en behoort geen onaangename geur te verspreiden.

We onderscheiden twee vachten: fleecevacht en wolvacht.

De vacht van de Australian Labradoodle is geen onderhoudsvrije, maar een onderhoudsvriendelijke vacht. Een regelmatige en stevige borstelbeurt is noodzakelijk om de vacht mooi te houden:  ongeveer een keer per week is echt aan te raden om klitvorming te voorkomen. Na een flinke wandeling door de natuur kan een waterblazer een hele uitkomst zijn, je blaast ze niet alleen droog maar ook alle stof en zand zijn er dan in een keer  uit. 

 

Kleur + Maat

Tegenwoordig heeft de Australian Labradoodle veel verschillende kleuren. Het is heel normaal dat alle kleuren oplichten en enigszins verkleuren. Vooral als ze veel buiten in de zon zijn krijgen de uiteinden van de vacht highlights.
Dit is normaal en helemaal geaccepteerd.
KLEUREN:

Er zijn 4 basiskleuren bij de Australian Labradoodle: zwart, chocolade, karamel en crème.

Parti en Phantom... is een Labradoodle met meerdere kleuren in zijn vacht.

 

MATEN:
S:   35-42 cm  Gewicht:  7-13 kg 

M:  43-52 cm  Gewicht: 14-23 kg

L :  53-63 cm  Gewicht: 24-30 kg